lunes, 16 de julio de 2012

Pregó de Festa Major de Sant Julià de Vilatorta


« El pregó l’hem titulat “Passejant per Sant Julià de Vilatorta de la mà del
pintor Dionís Baixeras”, ja que ens hem centrat en la figura d’aquest il·lustre pintor. Tot i ser de Barcelona, la meitat de la seva vida va transcórrer en aquesta preciosa població, de la que en les seves memòries octogenàries n’explica l’excel·lència dels seus paisatges i de la seva gent.(…)
Bé, fixin-se en la càrrega emocional que té un artista, que sap transmetre emocions a l’espectador de la seva obra. Qui no s’ha emocionat amb “El cant dels ocells” de Pau Casals, qui no s’ha emocionat admirant per exemple el quadre “La Felicidad” d’en Baixeras?
I és que l’art és molt més que soroll o taques en una tela, ha detransmetre emocions, aquest és el veritable art. »

*******************************

« Sant Julià de Vilatorta va ser molt més que un poble pintoresc, va ser la seva font d’inspiració i el lloc on Dionís Baixeras trobava el repòs i el silenci tan buscat pels artistes.
Admirant els seus quadres i els seus dibuixos, fets precisament aquí, i veient els seus personatges que eren habitants d’aleshores retratats en nombroses ocasions, veiem la importància que va tenir Sant Julià de Vilatorta per la seva vida, la vida d’un pintor summament important en la història de l’art català.
És per això que creiem que formar part d’aquest indret de la plana de Vic és tot un honor, ja que és un indret que va quedar plasmat en les obres d’un important artista que buscava pintar bellesa i veritat, i això per molts anys que passin, mai s’esborrarà. »


No hay comentarios:

Publicar un comentario